Nieruchomość położona jest na działce o powierzchni ok. 0,80 ha z dostępem do wszystkich mediów. Obecnie zabudowana jest w połowie. Na tej części wybudowana jest nieruchomość komercyjna o powierzchni użytkowej 1.166 m2 – z tego piwnica – ok. 195 m2, parter – 580 m2 i piętro – 395 m2.
Nieruchomość zbudowana jest z bardzo dobrych materiałów – cegła poroterm (ściana 25 + styropian + 12,5 ściana), na dachu dachówka ceramiczna, przed nieruchomością parking wyłożony kostką brukową – ponad 1.000 m2. W środku drewniane drzwi, dobra jakościowo instalacja elektryczna, sieć komputerowa, instalacja alarmowa.
W chwili obecnej obiekt jest wykończony w zakresie piwnicy, parteru i części piętra. Piwnica stanowi zaplecze kuchenne, kotłownia, magazyny i zaplecze socjalne dla pracowników. Parter stanowi w pełni wyposażona kuchnia zgodnie w wymogami do prowadzenia lokalu gastronomicznego (ciągi technologiczne), trzon kuchenny z piecem konwekcyjno-parowym, zmywalnia i zaplecze magazynowe. Główną część parteru stanowi sala główna ok. 330 m2, sala mała ok. 35 m2 oraz łazienki i ubikacje (w tym jedna dla niepełnosprawnych) oraz biuro. Piętro wykończone dwa pokoje z możliwością zabudowania piętra o kolejne 11 pokoi (wszystkie instalacje wyprowadzone na piętro). Na wyposażeniu jest ok. 250 krzeseł, 30 stołów i wyposażenie gastronomiczne na ok. 250 osób (Gerlach, Irena, Chodzież), tablica reklamowa podświetlona przy ruchliwej ulicy miasta.